Vijesti 122 za 06.07.2019. godine

Vijesti 122 za 06.07.2019. godine

22
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do Kantona evidentirana su dva krivična djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u pet saobraćajnih nezgoda, dva lica zadobila su teže i sedam lica lakše tjelesne povrede.

Visoko

Dana 06.07.2019. godine u 10,40 sati na lokalnom putu u mjestu Radovlje dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv marke “Jetta” reg.oznaka E13-T-326 kojim je upravljao L.M. (1996.) iz mjesta Kalotići bb, općina Visoko i pješak A.E. (1940.) iz mjesta Kalići broj 40, općina Visoko, koja je zadobila teže tjelesne povrede. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Visoko. Upoznat tužilac.

Doboj Jug

Dana 06.07.2019. godine u 20,30 sati obavještena je PS Doboj jug da se u ul. Breza kod broja 60 A dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva biciklista, maloljetni A.I. (2010.) iz mjesta Matuzići i maloljetni D.E. (2005.) iz Matuzića. U nezgodi, lice A.I zadobio je teže a lice D.E. lakše tjelesne povrede. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Doboj Jug. Upoznat tužilac.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Zenica

Zbog izvođenja radova u tunelu “Vranduk 2”, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima saobraćaja na magistralnom putu M-17, prema kojem se saobraćaj kroz tunel odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Tešanj

Dana 06.07.2019. godine u 07,50 sati obavještena je PS Tešanj da je u mjestu Šije došlo do požara na prozivodnoj hali firme “Zupčanik” DOO Šije vl. H.M. iz Šija. Požar lokalizovan od strane pripadnika vatrogasne jedinice Tešanj. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, nastupila je materijalna šteta. Izvršen uviđaj od strane inspektora za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a Ze-Do Kantona i istražitelja PS Tešanj pod nadzorom tužioca.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA