Vijesti 122 za 06.08.2020. godine

Vijesti 122 za 06.08.2020. godine

29
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

U toku noći 05/06.08.2020. godine, u ulici Selima ef. Merdanovića, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica D.B., iz Kaknja, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 06.08.2020. godine, u 15,55 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići obratila se Ć.M., iz Zavidovića i tom prilikom prijavila da je lice M.E., rođeno 1985. godine, iz Zavidovića, došlo ispred kuće vlasništvo iste, koja se nalazi u Vozućoj, i fizički napalo lice H.J., iz Zavidovića, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je navedena Ć.M., zadobila teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići lice M.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Žepče

Dana 06.08.2020. godine, u 21,15 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Želeća, od strane policijskih službenika zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „Opel Astra”, registarskih oznaka K15-J-233, kojim je upravljalo lice D.H, rođeno 1986. godine, iz Maglaja, dok su se u vozilu nalazila lica: O.E., H.S. i S.A., sva lica iz Maglaja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da navedene registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu a izvršenim pregledom lica i vozila pronađena je biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lica H.S. i S.A. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA