Vijesti 122 za 06.09.2015. godine

Vijesti 122 za 06.09.2015. godine

187
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 06.09.2015. godine, u 04,50 sati, u ulici Zmajevačka cesta, policijski službenici Policijske stanice Centar kontrolisali su putničko motorno vozilo marke „Opel-Corsa“, registarskih oznaka 017-T-224, kojim je upravljao Š.R. iz Zenice. Izvršenim provjerama utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U periodu od 04.09. do 06.09.2015. godine, u mjestu Klopče, u ulici Hadžije Mazića put, izvršena je teška krađa u džamiju, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 05/06.09.2015. godine, u ulici Patriotske lige, od strane nepoznatog lica bačena je eksplozivna naprava, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na okolnim objektima, dok povrijeđenih lica nije bilo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 06.09.2015. godine, na katoličkom groblju u mjestu Vinište, od strane nepoznatog lica otuđeno je pet lampinjona i dva svijećnjaka sa pet nadgrobnih spomenika. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 06.09.2015. godine, u 00,05 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelovac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf II”, registarskih oznaka E75-M-188, kojim je upravljao K.S. iz Maglaja, i putničko motorno vozilo marke „Renault”, registarskih oznaka A08-O-385, kojim je upravljao H.J. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni vozač K.S., rođen 1994. godine, je smrtno stradao, dok su suvozač u istom vozilu, M.N. iz Maglaja, vozač H.J. i suvozač u vozilu „Renault”, R.M. iz Tešnja, zadobili lake tjelesne povrede. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK-a.

Na području ZDK-a dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA