Vijesti 122 za 06.10.2019. godine

Vijesti 122 za 06.10.2019. godine

5
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 06.10.2019. godine, u 11,35 sati, u ulici Zmaja od Bosne, izvršenim pregledom lica A.A., rođenog 1995. godine, iz Zenice i putničkog motornog vozila marke “Golf 5“, registarskih oznaka J85-A-020, vlasništvo istog, policijski službenici su pronašli pet sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedan sadržaj biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I a navedeno lice je lišeno slobode.

Dana 06.10.2019. godine, u 16,00 sati, u ulici Lukovo Polje, od strane lica D.A., iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem M.N., iz Zenice. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 06.10.2019. godine, u 21,40 sati, u ugostiteljskom objektu “Moca” koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, od strane lica G.S., rođenog 1983. godine, iz Kaknja, koje je bilo u alkoholiziranom stanju, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje uz prijetnju vatrenim oružjem, lovačkom puškom, nad licima I.A., I.A. i A.R., sva lica iz Kaknja. Od strane policijskih službenika lice G.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

Dana 06.10.2019. godine, u 22,00 sati, u mjestu Misurići, od strane policijskih službenika je izvršeno legitimisanje i pregled lica B.A., rođenog 2002. godine, iz Maglaja, koje je tom prilikom od sebe odbacilo sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljnji rad sa navedenim licem, u prisustvu roditelja, je nastavio policijski službenik certificiran za rad sa maloljetnicima.

Dana 06.10.2019. godine, u 11,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice H.Z., iz Maglaja i tom prilikom prijavilo da je u proteklih mjesec dana, od strane nepoznatog lica ili više njih, izvršena sječa i otuđenje tri stabla bukve iz privatne šume u mjestu Misurići, vlasništvo lica H.H. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 06.10.2019. godine, u 13,40 sati, u ulici Travnička cesta, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka O96-K-243, kojim je upravljalo lice P.S., iz Zenice i pješakinja G.C., rođena 1956. godine, iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Žepče

Dana 06.10.2019. godine, u 13,05 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Donje Ravne, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka K04-J-476, kojim je upravljala S.K., rođena 1965. godine, iz Travnika, putničko motorno vozilo marke “VW Polo”, registarskih oznaka E64-K-565, kojim je upravljalo lice A.A., iz Zenice i putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka E48-T-660, kojim je upravljalo lice A.I., iz Zenice. U ovoj nezgodi, navedena S.K. je od posljedica zadobijenih povreda preminula tokom prijevoza do Kantonalne bolnice Zenica a nakon što su joj u Domu zdravlja Žepče konstatovane teže tjelesne povrede. Lica A.A., iz Zenice i M.E., iz Travnika su zadobila lakše tjelesne povrede. Na mjestu ove nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA