Vijesti 122 za 06.11.2015. godine

Vijesti 122 za 06.11.2015. godine

205
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, gdje je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 06.11.2015. godine u vremenu od 07,00 do 15,00 sati u krugu firme Arcelor Mittal, grad Zenica, izvršeno je krivično djelo krađe jednog paketa elektroda, jedne brusne ploče, jedne željezne ploče, sedam komada klema i drugo, službenaici uniformisane policije u neposrednoj blizini izvršenja krivičnog djela pronašli su B. A. iz Zenice sa otuđenim predmetima koji je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj.

Dana 06.11.2015. godine u 17,00 sati u Ulici Crkvice broj 30, grad Zenica, od strane T.A. izvršeno je krivično djelo nasilje u porodici nad suprugom O.S. koja je zadobila lake tjelesne povrede konstatovane u SHP Zenica, dok su službenici uniformisane policije slobode lišili T.A. koji je zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi dva su lica zadobila lake tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA