Vijesti 122 za 06.11.2018. godine

Vijesti 122 za 06.11.2018. godine

42
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 06.11.2018. godine, u 20,10 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršeno je razbojništvo od strane dva maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, u trgovačkoj radnji “Konzum”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju intenzivne operativne aktivnosti sa ciljem otkrivanja i lišenja slobode izvršilaca ovog razbojništva.

Dana 06.11.2018. godine, u 18,20 sati, u ulici Derviša Imamovića, od strane ženske osobe A.A. i muške osobe A.E., obje osobe iz Zenice, izvršen je fizički napad na žensku osobu N.S., rođenu 1979. godine, iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Policijski službenici su lice A.E. lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 06.11.2018. godine, u 10,15 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratila uposlenica trgovačke radnje “ADS”, koja se nalazi u ulici 7. muslimanske brigade, i tom prilikom prijavila da su u navedenoj trgovačkoj radnji, u krađi zatekli nepoznatu žensku osobu. Na lice mjesta su upućeni službenici policije, koji su utvrdili da se radi o osobi A.E., rođenoj 1949. godine, iz Kaknja, nad kojom je, nakon što je lišena slobode, zavedena kriminalistička obrada.

Dana 06.11.2018. godine, u 16,20 sati, u mjestu Bilješevo, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Sharan”, registarskih oznaka K38-M-296, kojim je upravljalo lice C.J., dok se na mjestu suvozača nalazilo lice S.H., iz Kaknja. Izvršenim pregledom pronađena je biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je lice S.H. lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 06.11.2018. godine, u 21,40 sati, u mjestu Jelah, ispred ugostiteljskog objekta „Oaza”, vlasništvo lica S.M., izvršen je fizički napad od strane lica: S.E., S.A. i S.M., sva lica iz Tešnja, nad licima: K.M., K.H., A.M., B.S., H.M. i R.V., sva lica iz Tešnja, kojom prilikom su lica K.H., A.M., H.M. i R.V. zadobila lakše tjelesne povrede, konstatovane u Domu zdravlja Tešanj. Prilikom ovog fizičkog napada došlo je do oštećenja putničkog motornog vozila kombi marke “VW”, registarskih oznaka J24-E-513, vlasništvo lica K.F., iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA