Vijesti 122 za 06.11.2019. godine

Vijesti 122 za 06.11.2019. godine

12
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 06.11.2019. godine, u 01,30 sati, u ulici Vardište, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica K.D., iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 06.11.2019. godine, u 14,00 sati, u mjestu Pavine kuće, od strane dva nepoznata lica je izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem H.K., rođenim 1991. godine, iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete intenzivne aktivnosti na otkrivanju izvršilaca navedenog krivičnog djela. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, zbog sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, locirana su i lišena slobode lica: S.M., rođen 1990. godine i T.M., rođen 1981. godine, oba lica iz Zenice, koja su zadržana u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 06.11.2019. godine, u 21,30 sati, u ulici Prve zeničke brigade, od strane lica T.S., rođenog 1987. godine, iz Zenice, izvršen je fizički napad na policijskog službenika Policijske stanice Crkvice koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 06.11.2019. godine, u 20,25 sati, u mjestu Buci, od strane lica Z.F., iz Visokog, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari u sportskoj kladionici “BH Play”, na način da je navedeno lice, u alkoholiziranom stanju, razbijanjem oštetilo LCD TV aparat. Lice Z.F. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 06.11.2019. godine, u 00,35 sati, u ulici 311. lahke brigade, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj je zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka O37-J-740, kojim je upravljalo lice H.H., iz Zenice, u kojem su se nalazila lica D.M., iz Kaknja i B.J., iz Zenice. Izvršenim pretresom vozila, u prtljažniku istog, ispod tapacirunga, policijski službenici su pronašli upakovani veći sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 06.11.2019. godine, u 14,50 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratilo lice K.D., iz Žepča i tom prilikom prijavilo da su u mjestu Tatarbudžak, u proteklih sedam dana, od strane nepoznatog lica otuđena dva akumulatora sa parkiranog teretnog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka E71-J-686, vlasništvo firme “3D” d.o.o. Žepče. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA