Vijesti 122 za 06.12.2015. godine

Vijesti 122 za 06.12.2015. godine

164
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su dva krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici i Policijske uprave Žepče.

Zenica

U vremenskom periodu od 04.12. do 06.12.2015 .godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo B.Z., iz kojeg je tom prilikom otuđen televizor. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su u istoj ulici, kod malodobnog lica H.K. pronašli otuđeni predmet. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Žepče

U toku dana 06.12.2015. godine, u mjestu Donji Lug, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo J.M., iz koje je otuđena određena količina novca, nakita i torbica sa dokumentima. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA