Vijesti 122 za 07.01.2021. godine

Vijesti 122 za 07.01.2021. godine

23
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osamnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povređenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 07.01.2021. godine, oko 17,00 sati, u ulici Sarajevska, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica K.B., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena manja količina nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 07.01.2021. godine, u 08,00 sati, u mjestu Kovači, od strane lica G..S., rođenog 1982. godine, iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti upućivanjem ozbiljnih prijetnji licu B.F., iz Zavidovića. Od strane službenika Policijske stanice Zavidovići su poduzete mjere na dokumentovanju prijavljenih prijetnji.

Tešanj

Dana 07.01.2021. godine, u 13,40 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj je pristupilo lice I.E., rođeno 1948. godine, iz Tešnja, i tom prilikom prijavilo da je od strane nepoznatog lica izvršena prevara na način da je lice došlo pred kuću prijavitelja, u mjestu Kraševo, i ponudilo na prodaju drveni pelet za ogrjev, nakon čega je lice I.E. istom dalo određen iznos novca. Nakon preuzimanja novca navedeno lice se udaljilo u nepoznatom pravcu. Od strane službenika Policijske stanice Tešanj su poduzete mjere na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA