Vijesti 122 za 07.02.2019. godine

Vijesti 122 za 07.02.2019. godine

22
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 07.02.2019. godine, u 09,30 sati, na magistralnom putu M-17, uključna petlja u Blatuši, policijski službenici su izvršenim pregledom kod lica A.A., iz Zenice, pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Visoko

Dana 07.02.2019. godine, u 14,40 sati, u mjestu Gornja Zimča, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom je razbijeno bočno staklo na putničkom motornom vozilu marke “Škoda Octavia”, registarskih oznaka J12-E-076, vlasništvo lica O.J., iz Visokog, dok je vozilo bilo parkirano na putu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 07.02.2019. godine, u 19,40 sati, u mjestu Bradve, u automehaničarskoj radionici vlasništvo lica V.N., od strane lica M.M. i B.F., oba lica iz Visokog, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje i oduzimanje tuđe pokretnine prema licu D.E., iz Visokog, kojom prilikom su ista fizički napala navedeno lice, nanoseći mu tjelesne povrede, te su od istog otuđila pištolj marke “Beretta”. Navedena lica su locirana, lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 07.02.2019. godine, u poslijepodnevnim satima, u mjestu Misurići, policijski službenici Policijske stanice Maglaj i Sektora krimininalističke policije su, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo lica M.M., a koje koristi lice M.A. Izvršenim pretresom kuće pronađena su tri upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije metalne drobilice za duhan, vazdušna puška sa drvenim kundakom i ugrađenom optikom, rezervna cijev za navedenu pušku, sedamdeset devet dijabola za vazdušnu pušku i okvir za automatsku pušku sa trideset komada metaka. Policijski službenici su lice M.A. lišili slobode i zadržali u prostorijama Policijske stanice Maglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA