Vijesti 122 za 07.05.2015. godine

Vijesti 122 za 07.05.2015. godine

219
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (3).

Zenica

U toku noći 06/07.05.2015. godine, u mjestu Vranduk, izvršena je teška krađa u pokušaju u tvrđavu Vranduk, iz koje nije ništa otuđeno. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 07.05.2015. godine, u ulici Patriotske lige u mjestu Nemila, u sportskoj kladionici „5 Plus“, od strane Č.N. izvršeno je oštećenje televizora. Policijski službenici su lišili slobode lice Č.N., te isto zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Kakanj

Dana 07.05.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršenom kontrolom putničkog motornog vozila marke „VW-Golf”, registarskih oznaka A72-O-381, kojim je upravljao P.E., policijski službenici su kod suvozača V.M. pronašli dva paketića u pvc foliji sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. V.M. je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su izvršili uviđaj.

Dana 07.05.2015. godine, Policijskoj stanici Kakanj je prijavljeno da je u mjestu Donji Lučani, iz objekta pumpne stanice za napajanje vodom tunela „1. mart” izvršena krađa opreme, vlasništvo JP „Autoceste F BiH”. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 07.05.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo Dž.M. iz kojeg je otuđena određena količina novca, mobilni telefon, te manja količina zlatnog nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U vremenskom periodu od 01.05. do 07.05.2015. godine, u mjestu Bistrica, sa vozila marke „BMW“, registarskih oznaka M63-J-723, vlasništvo J.J., izvršena je krađa registarskih tablica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA