Vijesti 122 za 07.05.2020. godine

Vijesti 122 za 07.05.2020. godine

16
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedamdeset jednom slučaju, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 07.05.2020. godine, u 15,25 sati, u mjestu Janjički vrh, izvršeno je krivično djelo od strane lica B.M., rođenog 1960. godine, iz Zenice, na način da je isto, upotrebom vatrenog oružja- puške, usmrtilo psa vlasništvo lica V.M., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je od lica B.M. oduzeto sporno vatreno oružje, za koje lice nije posjedovalo potrebno odobrenje, kao i pištolj cal. 7.62 mm sa dva okvira i šest komada municije, za koje lice posjeduje odobrenje.

Dana 07.05.2020. godine, u 04,15 sati, u ulici Aleja Šehida, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica I.E., rođenog 1984. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj praškaste materije, te određenu količinu tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA