Vijesti 122 za 07.06.2015. godine

Vijesti 122 za 07.06.2015. godine

209
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 06.06.2015. godine, u 23,50 sati, u ulici ZAVNOBiH-a, policijski službenici Policijske stanice Centar zaustavili su putničko motorno vozilo marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka M48-A-609, kojim je upravljao B.A. iz Zenice. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 06.06.2015. godine, u 23,35 sati, u mjestu Džemilić Planje, od strane O.A. i P.D., oba iz Tešnja, izvršen je fizički napad na A.Z. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Lice P.D. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U toku noći 06/07.06.2015. godine, u mjestu Mjestova Ravan, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „Opel-Kadett“, registarskih oznaka T42-A-918, vlasništvo I.E. iz Žepča. Policijski službenici Policijske stanice Žepče su u mjestu Biljevina, općina Žepče, pronašli navedeno vozilo, u kojem se na mjestu suvozača nalazio Š.V. iz Žepča, koji je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA