Vijesti 122 za 07.06.2020. godine

Vijesti 122 za 07.06.2020. godine

39
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u petnaest slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 06/07.06.2020. godine, u mjestu Topčić Polje, od strane nepoznatog lica izvšena je krađa janjeta vlasništvo lica N.A., iz Topčić Polja, koje se nalazilo u dvorištu porodične kuće oštećenog. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 07.06.2020. godine, oko 02,15 sati, u mjestu Kazići, u kući vlasništvo A.R. došlo je do međusobne tuče između lica Č.B. i H.K., oba lica iz Zavidovića, kojom prilikom je lice H.K., upotrebom noža, licu Č.B. nanijelo lakšu tjelesnu povredu konstatovanu u Službi hitne medicinske pomoći Zavidovići. Na lice mjesta je izašla patrola policije koja je lice H.K. lišila slobode i zadržala u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Zavidovići, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA