Vijesti 122 za 07.08.2016. godine

Vijesti 122 za 07.08.2016. godine

214
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Zenica

Dana 06/07.08.2016. godine, u ulici Sejmenska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju putničkog motornog vozila marke „VW Passat“, registarskih oznaka E83-K-908, vlasništvo I.E. iz Zenice. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 06.08.2016. godine, u vremenu od 16,00 do 22,20 sati, u ulici Bistua Nuova, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo G.A., kojom prilikom je iz iste otuđena određena količina nakita. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 07.08.2016. godine, u 02,30 sati, u mjestu Ćatići, od strane dva nepoznata lica izvršena su krivična djela oštećivanjem putničkog motornog vozila marke „Mercedes”, registarskih oznaka K37-J-412, kojim je upravljao Š.B. iz Kaknja, te nasilničkim ponašanjem i fizičkim napadom na navedeno lice koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. Zbog sumnje da su počinila navedena krivična djela, u službenim prostorijama je nad licima L.Đ. i L.Dž., oba iz Kaknja, zavedena kriminalistička obrada, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 07.08.2016. godine, u mjestu Pojske, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW Golf“, registarskih oznaka E70-M-475, kojim je upravljao H.H. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „Renault“, registarskih oznaka T99-M-234, kojim je upravljao L.S. iz Zenice. Tom prilikom, saputnik iz vozila „Renault“, S.F., zadobio je teške tjelesne povrede, dok su saputnice L.E. i L.R. zadobile lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA