Vijesti 122 za 07.08.2019. godine

Vijesti 122 za 07.08.2019. godine

10
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 07.08.2019. godine, u 13,20 sati, u ulici Špiljakova, prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke “Audi”, registarskih oznaka A87-O-779, kod lica H.M., iz Visokog i T.A., iz Fojnice, policijski službenici su pronašli biljnu i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 07.08.2019. godine, u prijepodnevnim satima, u ulici Zenička, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica M.A., iz Maglaja, kojom prilikom je izvršena premetačina stvari, dok ništa nije otuđeno. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 07.08.2019. godine, u mjestu Potočani, sa putničkog motornog vozila marke “Porsche”, registarskih oznaka BT 80349, vlasništvo lica N.E., iz Teslića, izvršena je krađa četiri pneumatika. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

U toku noći 06/07.08.2019. godine, u mjestu Begov Han, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica M.F., kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA