Vijesti 122 za 07.09.2015. godine

Vijesti 122 za 07.09.2015. godine

181
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Zenica

Dana 07.09.2015. godine, u ulici Crkvice, na parking prostoru, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što je podesnim predmetom razbilo stakla na putničkom motornom vozilu marke „Renault-Twingo“, registarskih oznaka J98-A-397, vlasništvo M.Č. iz Zenice. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Breza

U vremenskom periodu od 29.08. do 07.09.2015. godine, u mjestu Mahala, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo H.M., iz koje je tom prilikom otuđen televizor. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Breza.

Tešanj

Dana 07.09.2015. godine, u mjestu Jelah, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka T50-M-815, vlasništvo M.A. iz Tešnja. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Doboj Jug

Dana 06.09.2015. godine, u 23,55 sati, u mjestu Matuzići, službenici unifomisane policije zaustavili su putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka E53-T-023, kojim je upravljala Dž.M. Prilikom legitimisanja suvozača D.M. iz Doboj Istoka, isti je dobrovoljno predao dvije pvc vrećice u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice D.M. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Doboj Jug.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA