Vijesti 122 za 07.09.2016. godine

Vijesti 122 za 07.09.2016. godine

173
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su dva krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave II u Visokom i Policijske uprave IV u Tešnju.

Visoko

Dana 07.09.2016. godine, Policijskoj stanici Visoko je prijavljeno da je u proteklom vremenskom periodu, u mjestu Gornje Moštre, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo B.S., kojom prilikom je iz iste otuđena određena količina novca. Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj. Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, slobode je lišen O.A. iz Visokog, nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 07.09.2016. godine, u ulici Crkvice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka 087-T-904, kojim je upravljala Š.E. iz Zenice, i pješak C.J. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 07.09.2016. godine, u ulici Krivajska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Fiat”, registarskih oznaka O14-A-587, kojim je upravljao J.M. iz Zenice, i motocikl bez registarskih oznaka, kojim je upravljao A.M. iz Zavidovića. Tom prilikom, A.M. je zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 07.09.2016. godine, na regionalnoj cesti Žepče-Zavidovići u mjestu Bistrica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW Passat“, registarskih oznaka J03-K-642, kojim je upravljao K.S. iz Zavidovića, i putničko motorno vozilo marke „Opel Corsa“, registarskih oznaka T67-K-905, kojim je upravljao B.B. iz Zavidovića. Tom prilikom, smrtno je stradala B.F., rođena 1942. godine, iz Zavidovića, saputnik u vozilu „Opel Corsa“, dok su lake tjelesne povrede zadobili vozači navedenih vozila. Od strane istražitelja Policijske uprave Žepče izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA