Vijesti 122 za 07.10.2015. godine

Vijesti 122 za 07.10.2015. godine

240
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (4) i Policijske uprave II u Visokom (3).

Zenica

Dana 07.10.2015. godine, u ulici Adolfa Goldbergera, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu „Ekor-Komerc“, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih vrsta cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U toku noći 06/07.10.2015. godine, u mjestu Obrenovci, izvršena je teška krađa u kuću i pomoćni objekat, vlasništvo Č.S., kojom prilikom je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U vremenskom periodu od 02.10. do 06.10.2015. godine, u ulici Ćire Truhelke, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo R.K., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita i dva ručna sata. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 07.10.2015. godine, u mjestu Hajkovići, po naredbi Općinskog suda u Zenici, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su izvršili pretres kuće i pomoćnih objekta, vlasništvo A.E., a koje koriste A.N. i A.N. Prilikom pretresa pronađena je biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lica A.N. i A.N. su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 07.10.2015. godine, u mjestu Gračanica, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola teretnog motornog vozila marke „Mercedes”, registarskih oznaka E43-A-237, kojim je upravljao A.N. Tom prilikom, utvrđeno je da isti vrši prijevoz određene količine uglja, bez potrebne dokumentacije. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA