Vijesti 122 za 07.10.2017. godine

Vijesti 122 za 07.10.2017. godine

5
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir narušen je u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila LTP. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO Kantona evidentirano je sedam krivičnih djela.

Zenica

Dana 07.10.2017.godine, u 21,10 sati, u ul. Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, od strane policijskih službenika PS Centar uočeno je i zaustavljeno pmv marke “Opel Corsa” reg.oznaka K50-T-919, koje je oko 20,30 sati otuđeno na području PU Žepče. Tom prilikom slobode je lišeno lice Đ.N.(1993.) iz Doboja koji je upravljao navedenim vozilom. Izvršenim pregledom lica pronađen je jedan paketić pvc bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu bruto težine 7,90 grama. Predmet privremeno oduzet, a lice zadržano u prostorijama za zadržavanje PU I Zenica. Specijalnim vozilom BIHAMK-a navedeno vozilo preveženo i smješteno na službeni parking prostor PU I Zenica, a pretres vozila bit će obavljen narednog dana. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP-a PU I Zenica uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, bez povrijeđenih lica.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište površinskog kopa “Vrtlište”. Od strane službe Rudnika mrkog uglja “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO Kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA