Vijesti 122 za 07.11.2018. godine

Vijesti 122 za 07.11.2018. godine

21
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 05.11. do 07.11.2018. godine, u ulici Zmaja od Bosne, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u prostorije firme “Ze-steel“ d.o.o. Zenica, vlasništvo lica K.J., iz Zenice. Tom prilikom, od strane nepoznatog lica je otuđen transformator sa električnom mašinom. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju aktivnosti sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršene teške krađe.

Dana 07.11.2018. godine, u vremenu od 05,20 do 19,00 sati, u ulici Reisa Čauševića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u pokušaju u stan vlasništvo lica O.S., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 06/07.11.2018. godine, u mjestu Topčić Polje, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u vikend kuću vlasništvo lica R.N., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena plinska boca i kanister sa gorivom. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Dana 07.11.2018. godine, u 15,20 sati, u ulici Stara Nemila, od strane policijskih službenika kontrolisano je putničko motorno vozilo marke “Opel Corsa”, registarskih oznaka J54-K-844, kojim je upravljalo lice Č.S., dok se na mjestu suvozača nalazilo lice T.A., oba lica iz Zenice. Prilikom pregleda vozila i lica u vozilu policijski službenici su pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a lice Č.S. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Usora

U toku noći 06/07.11.2018. godine, u mjestu Žabljak, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo krađe kojom prilikom su otuđena tri akumulatora sa radnih mašina vlasništvo firme “Inžinjering 1” d.o.o. Jelah. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA