Vijesti 122 za 08.01.2019. godine

Vijesti 122 za 08.01.2019. godine

12
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 08.01.2019. godine, u 20,30 sati, na lokalitetu Kamerovića polja, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo razbojničke krađe kojom prilikom je otuđen mobilni telefona marke “Samsung”, na način da je nepoznato lice prišlo ženskoj osobi H.H., iz Zenice, te uz upućene prijetnje od iste otuđilo telefon. Od strane službenika policije su poduzete mjere na otkrivanju i procesuiranju izvršioca ove krađe.

Breza

Dana 08.01.2019. godine, u 09,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Breza se obratilo lice K.M., iz Breze i tom prilikom prijavilo prijetnje koje su upućene od strane nepoznatog lica putem društvene mreže. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijim uputama su poduzete mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika na dokumentovanju krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Zavidovići

Dana 08.01.2019. godine, u 17,05 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratilo lice M.D. i tom prilikom prijavilo da je u mjestu Stavci, u neutvrđenom vremenskom periodu, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo M.J. Kako je prijavljeno, tom prilikom je izvršen nasilan ulazak u kuću, dok iz kuće nije ništa otuđeno. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA