Vijesti 122 za 08.02.2021. godine

Vijesti 122 za 08.02.2021. godine

4
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 08.02.2021. godine, u 07,25 sati, u ulici Stara čaršija, u prostorijama Automat kluba „HEKO“, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenicima kluba, K.M. i Č.E., oba lica iz Zenice, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U toku noći 07/08.02.2021. godine, u ulici Juraja Neidhardta, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica E.I., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 08.02.2021. godine, u 19,20 sati, u ulici Alije Izetbegovića, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica H.M., rođenog 1994. godine, iz Kaknja, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su kod istog pronašli dva sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je privremeno oduzeta a lice H.M. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Breza

Dana 07.02.2021. godine, u 22,10 sati, u ulici Rudarska, od strane lica H.A., rođenog 1980. godine, iz Breze, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” i “Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje”. Naime, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke “Opel”, registarskih oznaka T24-A-926, kojim je upravljalo navedeno lice, isto je u vidno pijanom stanju, svojim ponašanjem sprečavalo policijske službenike da izvrše kontrolu, te je rukom oštetilo desno bočno ogledalo na službenom vozilu marke “Škoda Octavia”, registarskih oznaka T94-A-859. Lice H.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA