Vijesti 122 za 08.04.2020. godine

Vijesti 122 za 08.04.2020. godine

13
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u trideset dva slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
SAOBRAĆAJ
Visoko

Dana 08.04.2020. godine, u 05,20 sati, u mjestu Gornji Porječani, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Renault“, registarskih oznaka K23-J-288, kojim je upravljalo lice K.A., rođeno 2001. godine, iz Visokog, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice K.M., iz Visokog. U ovoj nezgodi oba lica su zadobila povrede, nakon čega su prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći, gdje su kod lica K.M. konstatovane teške tjelesne povrede a kod lica K.A. lakše tjelesne povrede. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA