VIJESTI 122 ZA 08.06.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 08.06.2021. GODINE

18
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 07/08.06.2021. godine, na gradilištu autoputa A1, u mjestu Vranduk, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u magacin vlasništvo firme “Euro-Asfalt” d.o.o. Sarajevo, kojom prilikom je otuđena jedna električna bušilica i aparat za varenje. Od strane službenika policije su poduzete radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 08.06.2021. godine, u 15,20 sati, na nogometnom stadionu “Luke”, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa bicikla marke “Polar”, vlasništvo lica H.M., iz Visokog. Od strane službenika policije su poduzete radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 08.06.2021. godine, u 15,50 sati, u ulici 311. lahke brigade, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica B.S., rođenog 1976. godine, iz Kaknja, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Zavidovići

Dana 08.06.2021. godine, u 18,30 sati, u mjestu Gostović, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su izvršili legitimisanje i pregled lica P.L., rođenog 2000. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 08.06.2021. godine, u u mjestu Kamenica, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su izvršili pregled lica Š.A., rođenog 2000. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli pištolj nepoznate marke, bez serijskog broja, sa 3 metka u spremniku, za koji lice nije posjedovalo potrebno odobrenje. Sporno oružje je oduzeto a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Istražitelji Policijske stanice Zavidovići poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Olovo

U toku noći 07/08.06.2021. godine, u mjestu Ćude, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u vikend kuću i pomoćni objekat vlasništvo lica O.A., iz Sarajeva, kojom prilikom su otuđeni: trimer za travu, kosilica za travu i jedan LCD TV aparat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

Žepče

U toku noći 07/08.06.2021. godine, u mjestu Lupoglav, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica B.J., iz Žepča, kojom prilikom je otuđen TV aparat marke “Vivax”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA