Vijesti 122 za 08.07.2015. godine

Vijesti 122 za 08.07.2015. godine

252
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 08.07.2015. godine, u noćnim satima, u naseljenom mjestu Putovići na broju 37, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf II”, registarskih oznaka O43-A-480, vlasništvo Š.J. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 08.07.2015. godine, u 17,35 sati, u naseljenom mjestu Podbjelavići, od strane službenika uniformisane policije je zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo “Golf”, registarskih oznaka E78-O-457, kojim je upravljao N.A. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom u vozilu je pronađena biljna materija koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Od strane službenika uniformisane policije lice N.A. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U toku noći 07./08.07.2015. godine, u naseljenim mjestima Dolina i Alići, sa željezničke pruge od strane nepoznatih lica izvršena je krađa osam tegova vlasništvo Željeznica FBiH. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 08.07.2015. godine, u 05,10 sati, obavještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da je u dvorištu kuće vlasništvo M.B., od strane S.Š. iz Zavidovića, izvršena teška krađa putničkog motornog vozila marke “Fiat Tipo”, registarskih oznaka O84-M-964, vl.asništvo M.B., koja je po stavljanju vozila u pogon, ostvarila direktan kontakt sa kućom prijavitelja. Od strane ukućana navedena osoba je zadržana na licu mjesta, te je po dolasku službenika uniformisane policije lišena slobode, nakon čega je sanitetskim vozilom hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Zavidovići prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica, radi ukazivanja psihijatrijske pomoći. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ
Visoko

Dana 08.07.2015. godine, u 17,15 sati, na regionalnom putu Visoko-Kakanj u mjestu Donja Seoča, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “VW Kombi”, registarskih oznaka E14-O-917, kojim je upravljao R.A. iz Sarajeva. Tom prilikom, lice V.A. iz Sarajeva, saputnik u vozilu, je zadobilo teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dva lica su zadobila povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA