Vijesti 122 za 08.08.2016. godine

Vijesti 122 za 08.08.2016. godine

207
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (3).

Zenica

Dana 07/08.08.2016. godine, u ulici Armije BiH, izvršena je teška krađa u fast food “Bazel”, vlasništvo Š.D., kojom prilikom je otuđena određena količina novca i alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 08.08.2016. godine,u ulici Varoška, policijski službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom izvršili pretres kuće koju koristi T.A. iz Ilijaša, kojom prilikom je pronađena jedna stabljika indijske konoplje. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istom je zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 08.08.2016. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da je u posljednjih 20 dana, u mjestu Liješnica, izvršena teška krađa u benzinsku pumpu “Euro agent”, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 07/08.08.2016. godine, u mjestu Krndija, izvršena je teška krađa u pokušaju u putničko motorno vozilo marke “Škoda Octavia”, registarskih oznaka J30-A-546, vlasništvo M.D. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Usora

Dana 07/08.08.2016. godine, u mjestu Omanjska, iz kuće, vlasništvo R.A., izvršena je krađa određene količine novca i zlatnog nakita, te motorna pila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA