Vijesti 122 za 08.08.2021. godine

Vijesti 122 za 08.08.2021. godine

16
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je osam lica zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 05.08.2021. godine, u 22,20 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa na naročito drzak i opasan način, koja su tom prilikom sa lica P.H., iz Zenice, uz prijetnju skinula srebreni lančić i ručni sat, nakon čega su se udaljila u nepoznatom pravcu. Brzom i efikasnom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Centar, locirana su i lišena slobode dva lica koja su se sumnjičila za izvršenje navedenog krivičnog djela, a radi se o licima: Š.D., rođen 1998. godine i Š.E., rođen 2002. godine, oba lica iz Zenice. Izvršenim pregledom navedenih lica, policijski službenici su pronašli otuđene predmete. Nad licima je zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 05.08.2021. godine, u 20,20 sati, u mjestu Donje Moštre, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko je zaustavljeno putničko motorno vozilo marke „Golf”, registarskih oznaka E76-M-667, kojim je upravljalo lice A.E., rođeno 1990. godine, iz Visokog, sa kojim se u vozilu, na mjestu suvozača, nalazilo lice B.E., rođeno 1977. godine, iz Visokog. Prilikom kontrole i pregleda lica i vozila, policijski službenici su kod lica B.E. pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 0,70 grama. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, dok je nad licem B.E. zavedena kriminalistička obrada.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim je devet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA