Vijesti 122 za 08.11.2015. godine

Vijesti 122 za 08.11.2015. godine

258
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (7), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 08.11.2015. godine, u ulici Kočeva, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo N.Z., iz koje je tom prilikom otuđen laptop. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 08.11.2015. godine, u ulici Poglavnica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo P.N., iz koje je otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 08.11.2015. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane K.A. iz Zenice izvršen je napad nožem na N.A. i N.D., oba iz Zenice, kojom prilikom je N.D. ispalio jedan hitac u zrak iz vatrenog oružja-pištolja. Policijski službenici su lišili slobode lica K.A. i N.D., te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijsk uprave I.

Dana 08.11.2015. godine, u ulici Ivana Gundulića, od strane nepoznatih lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja-pištolja prema Č.J., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

U vremenskom periodu od 06.11. do 08.11.2015. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršena je teška krađa u bivši ugostiteljski objekat „Tifani”, vlasništvo T.M., iz kojeg je otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

U toku noći 07/08.11.2015. godine, u mjestu Mračaj, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Ć.M., iz koje je otuđena određena količina novca i nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 08.11.2015. godine, u 17,50 sati, na putu M-17 u naselju Pehare, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka A62-O-639, kojim je upravljao D.S. iz Zenice, i pješak Č.S., rođena 1929. godine, iz Zenice, koja je tom prilikom smrtno stradala. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 08.11.2015. godine, u 07,55 sati, u mjestu Donja Lovnica, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka J08-K-443, kojim je upravljao B.I. Tom prilikom, vozilo je udarilo u potporni zid koji se srušio na malodobno lice H.A. koje je zadobilo teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA