Vijesti 122 za 08.11.2021.

Vijesti 122 za 08.11.2021.

6
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok su dva lica zadobila povrede neutvrđenog stepena. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 08.11.2021. godine, oko 10,00 sati, u ulici Klopački put, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa novca iz kuće vlasništvo lica Ć.Z., iz Zenice. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. 

Kakanj

Dana 08.11.2021. godine, u 16,45 sati, u Ulici Bratstva i jedinstva, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka E12-J-397, kojim je upravljalo lice S.M., rođeno 1980. godine, iz Kaknja, koje je tom prilikom od sebe odbacilo sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 08.11.2021. godine, u 10,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj je pristupilo lice T.N., iz Tešnja i tom prilikom prijavilo da je nepoznato lice, u proteklom vremenskom periodu, sa bankovnog računa vlasništvo istog nezakonito skinulo i otuđilo određen iznos novca. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ
Visoko

Dana 08.11.2021. godine, u 15,25 sati, na lokalnom putu u mjestu Gornja Seoča, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “BMW”, registarskih oznaka A32-O-461, kojim je upravljalo lice R.A., rođeno 1996. godine, iz Visokog, i pješak R.A., rođen 1974. godine, iz Visokog, koji je u ovoj nezgodi zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA