Vijesti 122 za 09.01.2020. godine

Vijesti 122 za 09.01.2020. godine

17
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 08/09.01.2020. godine, u ulici Adolfa Goldbergera, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u ugostiteljski objekat “Caffe Bar Bass”, vlasništvo lica Č.S., iz Zenice, kojom prilikom je iz registar kase otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 09.01.2020. godine, u 11,00 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice K.A., iz Visokog, i prijavilo da je od strane nepoznatog lica, u naseljenom mjestu Upovac, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo istog, te da je tom prilikom otuđen određen iznos novca, tablet marke “Samsung” i putna isprava izdata na ime oštećenog. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene teške krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

U toku noći 08/09.01.2020. godine, u mjestu Krivaja, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa akumulatora i trideset litara pogonskog goriva iz teretnog motornog vozila registarskih oznaka A23-T-269, vlasništvo firme “Elprom Zamboni” d.o.o. Maglaj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA