Vijesti 122 za 09.04.2019. godine

Vijesti 122 za 09.04.2019. godine

13
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 09.04.2019.godine, u 09,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratila uposlenica trgovačke radnje “Juventa Sport”, koja se nalazi u ulici Alije Izetbegovića i tom prilikom prijavila da je pregledom nadzornih kamera, dana 15.03.2019. godine, uočila krađu određene sportske opreme koju je izvršilo nepoznato lice. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 09.04.2019. godine, u 10,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratila B-B.E., iz Zavidovića i prijavila da je u proteklih deset dana, u ulici Branilaca Dubravice, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica N.M., kojom prilikom je izvršena premetačina stvari, dok zbog odsutnosti vlasnika nije poznato eventualno otuđenje stvari. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 09.04.2019. godine, u 14,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratila H.Š., iz Tešnja i prijavila da je u proteklom periodu, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo iste, koja se nalazi u ulici Maršala Tita. Kako je prijavljeno, tom prilikom je otuđena određena količina električnog alata i opreme za kupatila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 09.04.2019. godine, u 19,30 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Škoda”, registarskih oznaka A13-T-026, kojim je upravljalo lice M.N., iz Zenice i maloljetni biciklista M.E., iz Travnika, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA