Vijesti 122 za 09.06.2015. godine

Vijesti 122 za 09.06.2015. godine

209
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR
Javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
KRIMINALITET
Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).
Zenica
Dana 09.06.2015. godine, u mjestu Perin Han, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.Dž., iz koje je otuđena neutvrđena količina prehrambenih artikala. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
Visoko
Dana 09.06.2015. godine, u UO „Luxor“, vlasništvo K.E., od strane dva nepoznata maskirana lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja prema licima: K.E., F.M., M.I., sva lica iz Visokog, te licu Ć.K. iz Breze, kojom prilikom su ista zadobila tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, te su nastavljene intenzivne aktivnosti na pronalasku počinilaca navedenog krivičnog djela.
Kakanj
Dana 08/09.06.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo B.M., kojom prilikom je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.
Maglaj
U vremenskom periodu od 05.06. do 09.06.2015. godine, u ulici Kulina bana, izvršena je krađa pet tegova koji služe za zatezanje elektro mreže na pruzi, vlasništvo preduzeća „Željeznice FBiH“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zavidovići
Dana 09.06.2015. godine, u mjestu Bajvati, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali moped nepoznate marke, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao P.E., i pješak G.E. iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede.
Vareš
Dana 09.06.2015. godine, u ulici Zvijezda, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Seat“, registarskih oznaka 196-M-119, kojim je upravljao D.B. iz Vareša, i pješak Z.D. iz Vareša, koji je tom prilikom zadobio povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.
Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA