Vijesti 122 za 09.06.2020. godine

Vijesti 122 za 09.06.2020. godine

41
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u petnaest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 09.06.2020. godine, u 21,40 sati, u ulici Alije Izetbegovića, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica I.M., rođenog 1981. godine, iz Kaknja, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Usora

Dana 09.06.2020. godine, u 18,10 sati, u mjestu Žabljak, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica Z.N., rođenog 1998. godine, iz Teslića, policijski službenici Policijske stanice Usora su pronašli sadržaj praškaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Olovo

Dana 08.06.2020. godine, oko 16,00 sati, u mjestu Jasen, od strane lica M.S., iz Ilijaša, izvršena je krađa ručne torbe u kojoj su se nalazili lični dokumenti i novac vlasništvo lica D.J. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Olovo.

Žepče

Dana 09.06.2020. godine, u noćnim satima, u mjestu Novo Naselje, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica Š.B., iz Žepča, kojom prilikom su otuđene dvije ženske torbe, te lični dokumenti i novac vlasništvo oštećene. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 09.06.2020. godine, u 19,05 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Nemila, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka J63-M-171, kojim je upravljalo lice T.E., iz Zenice, koje je zadobilo lakše tjelesne povrede, putničko motorno vozilo marke “VW Caddy”, registarskih oznaka K26-T-952, kojim je upravljalo lice H.M., iz Tešnja i putničko motorno vozilo marke “Seat”, registarskih oznaka J76-E-821, kojim je upravljalo lice N.A., iz Maglaja, koje je zadobilo lakše tjelesne povrede, kao i saputnici u vozilu N.S. i malodobna N.I., dok je N.I., rođena 2000. godine, zadobila povrede neutvrđenog stepena. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA