Vijesti 122 za 09.07.2015. godine

Vijesti 122 za 09.07.2015. godine

137
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 09.07.2015. godine, oko 04,00 sati, u ulici Crkvice na broju 66, izvršena je teška krađa u prodavnicu “Konzum”, odakle je tom prilikom otuđena neutvrđena količina cigareta i alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 09.07.2015. godine, u 14,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko obratio se P.D. iz Visokog i prijavio prijetnje upućene telefonom od strane nepoznate muške osobe. Daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nastavljaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 09.07.2015. godine, u jutarnjim satima, u ulici 27. juli, na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je pretres stana koji koristi lice M.D., rođeno 1957. godine, iz Kaknja. Izvršenim pretresom policijski službenici su pronašli četiri pvc vrećice sa sadržajem suhe biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, preciznu vagu, osam paketića sa biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije pvc kutije u kojim su se nalazile sjemenke, koje su indicirane kao sjemenke indijske konoplje. Lice M.D. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Sporna materija je privremeno oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Žepče

Dana 09.07.2015. godine, u 09,25 sati, u ulici Kulina Bana, službenici Policijske stanice Žepče su zaustavili putničko motorno vozilo marke “Opel Kadett”, registarskih oznaka 547-E-594, kojim je upravljao T.F. iz Zavidovića, te su izvršenom kontrolom ustanovili da predmetne tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu. Sporne tablice su privremeno oduzete, a daljnji rad na utvrđivanju činjenica i dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA