Vijesti 122 za 09.07.2020. godine

Vijesti 122 za 09.07.2020. godine

31
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 09.07.2020. godine, oko 17,00 sati, u ulici Prvomajska, od strane lica N.T., rođenog 1988. godine, iz Zenice, nanesene su lakše tjelesne povrede licima N.K. i H.Z., oba lica iz Zenice, nakon čega se lice udaljilo sa mjesta izvršenog napada. Policijski službenici su lice N.T. pronašli i lišili slobode, nakon čega je i zadržano su službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 09.07.2020. godine, u 07,40 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice S.D., iz Maglaja i tom prilikom prijavilo da je prethodnog dana, u večernjim satima, na parceli vlasništvo istog, koja se nalazi u mjestu Liješnica, pronašao svoje janje koje je ležalo, sa simptomima trovanja, i koje je isto veče uginulo. Na okolnosti navedene prijave postupili su policijski službenici koji su izašli na lice mjesta, potvrdili navode iz prijave, te obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. Nakon što je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe, kojom prilikom je po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca angažovan i veterinar Veterinarske stanice Maglaj, poduzete su mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Mučenje i ubijanje životinje“ iz člana 318. Krivičnog zakona FBiH.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA