Vijesti 122 za 09.08.2016. godine

Vijesti 122 za 09.08.2016. godine

229
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (2) i Policijske uprave II u Visokom (1).

Zenica

Dana 09.08.2016. godine, u ulici Dr. Adolfa Goldbergera, od strane J.K. i J.V., oba iz Busovače, izvršena su krivična djela oštećivanjem ulaznih vrata stana u vlasništvu S.A., te upućivanjem prijetnji navedenoj vlasnici stana. Policijski službenici Policijske stanice Centar su lišili slobode lica J.K. i J.V. i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 09.08.2016. godine, u mjestu Zapoda, izvršena je teška krađa u mjesnu džamiju, iz koje je tom prilikom otuđeno metalno sanduče sa dobrovoljnim novčanim prilozima. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 09.08.2016. godine, u ulici Tabhanska, od strane lica M.S. izvršeno je krivično djelo nasilničkim ponašanjem prema V.Z. i V.N., koji su tom prilikom zadobili lake tjelesne povrede. Istražitelji Policijske stanice Visoko su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 09.08.2016. godine, u ulici Prvomajska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke “VW”, registarskih oznaka J58-T-054, kojim je upravljao H.A. iz Sarajeva, i pješak K.S. iz Zavidovića, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA