Vijesti 122 za 09.08.2020. godine

Vijesti 122 za 09.08.2020. godine

28
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 09.08.2020. godine, u 20,30 sati, u ulici Jalijski put kod broja 4, od strane nepoznatog lica upotrijebljeno je vatreno oružje kojom prilikom su licu H.J., rođenom 1982. godine, iz Zenice, nanesene tjelesne povrede, usljed kojih je lice isto veče i preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Visoko

Dana 09.08.2020. godine, oko 20,30 sati, u ulici Donje Rosulje, od strane pripadnika Specijalne policijske jedinice i službenika Policijske stanice Visoko, izvršeni su pojačani pregledi i kontrole ugostiteljskih objekata, kojom prilikom je kod lica U.M., rođenog 1993. godine, iz Visokog, pronađen sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

Dana 09.08.2020. godine, oko 18,30 sati, u mjestu Novi Šeher, od strane lica H.A., rođenog 1985. godine, iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad licem B.A., iz Žepča, kojom prilikom je otuđeno putničko motorno vozilo “Audi”, registarskih oznaka J61-E-788, vlasništvo lica P.G., iz Doboja, kojim je ista upravljala, nakon čega se lice H.A. sa otuđenim vozilom uputilo u pravcu Teslića. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Maglaj su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA