Vijesti 122 za 09.08.2021. godine

Vijesti 122 za 09.08.2021. godine

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 09.08.2021. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Centar je prijavljena krađa građevinske opreme sa gradilišta u ulici Potok. Brzom intervencijom policijskih službenika, u ulici Željezarska je pronađeno lice M.I., rođeno 2000. godine, iz Zenice, kod kojeg su pronađeni otuđeni predmeti. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 09.08.2021. godine, u 17,15 sati, u ulici ZAVNOBIH-a, od strane lica H.Z., rođenog 1989. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem vjetrobranskog stakla na putničkom motornom vozilu marke „Ford Mondeo“, registarskih oznaka K90A531, vlasništvo lica R.A., iz Zenice. Policijski službenici Policijske stanice Centar su lice H.Z. lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje.

Dana 09.08.2021. godine, u 10,10 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Nemila se obratilo lice M.E., rođeno 1971. godine, iz Zenice, i tom prilikom prijavilo krađu mobilnog telefona vlasništvo lica K.M. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljene krađe poduzimaju službenici Policijske uprave I

Dana 09.08.2021. godine, u 13,40 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Nemila se obratilo lice S.N. i tom prilikom prijavilo izvršenje teške krađe u kuću, koja se nalazi u mjestu Topčić Polje, kada je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

Dana 09.08.2021. godine, u 10,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice H.M., iz Visokog, i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene putem telefona od strana lica M.I., iz Zenice. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 09.08.2021. godine, u 12,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratilo lice P.H., iz Zavidovića, i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene putem telefona od strana lica Š.I., iz Zavidovića. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 09.08.2021. godine, u 19,15 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratilo lice Š.D., iz Žepča, koje je tom prilikom prijavilo da je od strane nepoznatog lica izvršena krađa bicikla vlasništvo istog, iz haustora stambene zgrade u ulici Stjepana Tomaševića. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

 

SAOBRAĆAJ
Doboj Jug

Dana 09.08.2021. godine, u 19,05 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Mravići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Golf“, registarskih oznaka E26-O-977, kojim je upravljalo lice M.A., rođeno 2002. godine, iz Tešnja, i putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka J70-M-371, kojim je upravljao vozač A.Z., iz Matuzića. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, vozač M.A. je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj, vozač A.Z. je zadobio povrede neutvrđenog stepena, dok je saputnik T.Č., iz Teslića, zadobio lakše tjelesne povrede. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA