Vijesti 122 za 09.09.2019. godine

Vijesti 122 za 09.09.2019. godine

13
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 09.09.2019. godine, u 10,50 sati, u ulici Mejdandžik, od strane lica S.N., rođenog 1995. godine, iz Doboja, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u putničko motorno vozilo marke “Jetta”, registarskih oznaka K13-J-196, vlasništvo lica S.A., iz Zenice. Brzom intervencijom policije navedeno lice je locirano i lišeno slobode. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 09.09.2019. godine, u 10,50 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko se obratilo lice J.S., iz Visokog i tom prilikom prijavilo krivično djelo prijevare, koje je izvršeno u ulici Alije Izetbegovića od strane dvije nepoznate muške osobe. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 08.09.2019. godine, u 23,55 sati, u mjestu Ljeskovica, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke “Renault”, registarskih oznaka LJ 10 FUZ, kojim je upravljao vozač F.Š., iz Zavidovića, suvozač, lice B.J., rođeno 1990. godine, iz Zavidovića, je odbacio sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA