Vijesti 122 za 09.10.2017. godine

Vijesti 122 za 09.10.2017. godine

41
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 09.10.2017. godine, u 13,30 sati, u ulici Stepana Radića, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica B.M., iz Zenice, pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I u Zenici.

Dana 08.10.2017. godine, u dežurnoj službi Policijske stanice Centar je prijavljeno da je u vremenskom periodu od 25.09. do 09.10.2017. godine, u ulici Kočeva, izvršena teška krađa iz kuće vlasništvo lica N.Z., iz Zenice. Kako je prijavljeno, tom prilikom je iz unutrašnjosti kuće otuđen jedan laptop, tri zlatna prstena, štapovi i oprema za ribolov i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se poduzimaju intenzivne operativne aktivnosti sa ciljem otkrivanja izvršioca ove teške krađe.

Maglaj

Dana 09.10.2017. godine, oko 09,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Maglaj se obratilo lice M.M., iz Maglaja i tom prilikom prijavilo da je u mjestu Jablanica, usljed požara, u potpunosti izgorjela vikend kuća koja je vlasništvo istog. Odmah nakon zaprimljene prijave na lice mjesta je upućena patrola policije koja je potvrdila tačnost prijave, te obezbjedila lice mjesta. Na mjestu požara je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj i inspektora za protivpožarnu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Uviđajnim radnjama je utvrđeno da je predmetni požar najvjerovatnije izazvan djelovanjem otvorenog plamena.

Tešanj

Dana 09.10.2017. godine, u 10,50 sati, u službene prostorije Policijske stanice Tešanj se obratila D-B.E., te tom prilikom prijavila nepoznatu žensku osobu, da je istog dana, oko 10,30 sati, u mjestu Logobare, prodavajući tekstilnu robu boravila u kući njene bolesne majke, te iskoristivši nepažnju iste, iz kuće otuđila novčanik u kojem se nalazio novac. Odmah nakon zaprimljene prijave na navedeno područje je upućena policijska patrola, koja je ponašla žensku osobu inicijala S.S., rođenu 1982. godine, iz Lukavca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, a u 14,50 sati, zbog osnova sumnje da su počinila gore navedeno krivično djelo i druga djela krađe, izvršena u proteklih mjesec dana na području Tešnja, slobode su lišena lica S.S. i S.B., oba lica iz Lukavca, koja su zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA