Vijesti 122 za 09.10.2019. godine

Vijesti 122 za 09.10.2019. godine

16
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 09.10.2019. godine, u 19,45 sati, u ulici Bistua Nuova, od strane lica Đ.E. iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice J.V., iz Zenice, kojem su tom prilikom nanesene lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Policijski službenici Policijske uprave I poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 09.10.2019. godine, u 16,30 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da je na lokalitetu željezničke stanice Kakanj, od strane nepoznatih lica izvršena krađa uglja sa kompozicije vagona. Brzom intervencijom policijskih službenika na navedenom području su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje lica: S.B., rođen 1987. godine, G.S., rođen 1999. godine i V.A., rođen 1990. godine, sva lica iz Kaknja, kod kojih su pronađene dvadeset dvije vreće otuđenog uglja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 09.10.2019. godine, u 12,50 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče je pristupilo lice K.S., iz Žepča, te prijavilo da mu je od strane nepoznatog lica, u proteklih mjesec dana, iz prizemlja kuće koja se nalazi u ulici Orlovik, otuđena jedna električna pila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ
Zavidovići

Dana 09.10.2019. godine, u 11,45 sati, u mjestu Vozuća, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka K41-J-526, kojim je upravljalo lice M.Dž., iz Zavidovića i maloljetna pješakinja, rođena 2004. godine, iz Zavidovića, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodile su se još tri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA