Vijesti 122 za 09.12.2015.godine

Vijesti 122 za 09.12.2015.godine

208
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (7), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 08/09.12.2015. godine, u ulici Vrandučka, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo C.M., iz koje je tom prilikom otuđena metalna kasa u kojoj se nalazila određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 08/09.12.2015. godine, u ulici Fra Ljube Hrgića, izvršena je teška krađa u dječiji vrtić „Abakus“, iz kojeg je otuđena određena količina novca. Službenici Policijske uprave I su izvršili uviđaj.

Dana 09.12.2015. godine, u ulici Kranjčevićeva, od strane lica B.S. iz Zenice izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema licu M.Z. iz Zenice. Lice B.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U vremenskom periodu od 04.12. do 09.12.2015. godine, u mjestu Topčić Polje, izvršena je krađa 400 komada sadnica maline, vlasništvo V.V. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 09.12.2015. godine, Policijskoj stanici Kakanj je od strane službenika IK banke prijavljeno da je u ulici Alije Izetbegovića, u navedenoj banci, lice M.J. iz Kaknja pokušalo razmijeniti novčanicu od 100 Eura za koju su službenici banke posumljali da se radi o krivotvorenoj novčanici. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedene prijave.

Dana 09.12.2015. godine, u ulici Željeznička, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka O73-J-385, kojim je upravljao K.J. iz Kaknja. Prilikom pregleda, u vozilu je pronađen jedan paketić sa bijelim prahom koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je K.J. lišen slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 09.12.2015. godine, u mjestu Orahovica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.F., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA