Vijesti 122 za 10.01.2019. godine

Vijesti 122 za 10.01.2019. godine

22
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 10.01.2019. godine, u 13,55 sati, u mjestu Čatići, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj je zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Polo”, registarskih oznaka J75-T-609, kojim je upravljalo lice K.H., iz Kaknja. Prilikom izlaska iz vozila navedeno lice je od sebe odbacilo sadržaj biljne materije koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 10.01.2019. godine, u 02,10 sati, u mjestu Potočani, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo razbojništvo nad licem A.M., iz Tešnja, na način da je nepoznato lice nasilnim putem ušlo u unutrašnjost kuće vlasništvo navedenog lica, te istog fizički napalo, nakon čega je otuđilo novčanik sa ličnim dokumentima i novcem. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA