Vijesti 122 za 10.02.2019. godine

Vijesti 122 za 10.02.2019. godine

24
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 10.02.2019. godine, u vremenu od 09,30 do 12,00 sati, u ulici Envera Čerkeza, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica Š.T., kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina zlatnog i srebrenog nakita i novčanik u kojem se nalazio određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 10.02.2019. godine, u 18,45 sati, u ulici Envera Čerkeza, u sportskoj kladionici “BH Play”, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenicom iste, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca, nakon čega se lice udaljilo u nepoznatom pravcu. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te su poduzete intenzivne aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode izvršioca navedenog razbojništva.

Dana 10.02.2019. godine, oko ponoći, u ulici Derviša Imamovića, od strane lica H.E., rođenog 1996. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, dok je od strane lica: F.A., rođen 1998. godine, B.S., rođen 1997. godine i B.A., rođen 2000. godine, sva lica iz Zenice, izvršeno krivično djelo sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, kojom prilikom su dva policijska službenika zadobila lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 10.02.2019. godine, u 13,35 sati, u ulici Goraždanska, od strane lica J.E., rođenog 1978. godine, iz Zenice, izvršeno je nasilničko ponašanje i nanošenje lakših tjelesnih povreda licu Č.A., iz Zenice. Policijski službenici su lice J.E. lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje. Daljnji rad na dokumentovanju krivićnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 10.02.2019. godine, u 20,10 sati, u ulici Maršala Tita, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka M63-O-976, kojim je upravljalo lice Dž.R., iz Zavidovića, te su izvršenim pregledom kod suvozača, lica P.H., iz Zavidovića, pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 10.02.2019. godine, u vremenu od 20,30 do 21,45 sati, u ulici Orlovik, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Mlin”, vlasništvo lica A.E., iz koje je tom prilikom otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA