Vijesti 122 za 10.02.2020. godine

Vijesti 122 za 10.02.2020. godine

8
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 09.02. do 10.02.2020. godine, u mjestu Janjac, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u pokušaju u kuću vlasništvo lica Č.S., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 10.02.2020. godine, u 00,30 sati, u Naselju Luke, od strane lica: H.A., rođen 1987. godine i H.D., rođena 1989. godine, oba lica iz Visokog, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje prema licima M.Š. i S.A., oba lica iz Visokog. Tom prilikom, lice M.Š. je zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Visoko. Lica H.A. i H.D. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

U vremenskom periodu od 08.02. do 10.02.2020. godine, u mjestu Donji Lug, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u trgovačku radnju “Sliško”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca, te neutvrđena količina cigareta, alkoholnog pića i drugih prehrambenih artikala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA