Vijesti 122 za 10.03.2019. godine

Vijesti 122 za 10.03.2019. godine

24
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 09.03.2019. godine, u 23,30 sati, u ulici Željeznička, službenici policije su izvršili legitimisanje i pregled lica S.M., iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Sporna materija je oduzeta a lice S.M. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 10.03.2019. godine, u ulici Ivana Gundulića, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica H.N., iz Zenice, iz kojeg je tom prilikom otuđen TV aparat, dva mobilna telefonska aparata, plinska boca i odjeća. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 10.03.2019. godine, u 10,20 sati, u ulici Ljetovik, službenici policije su izvršili legitimisanje i pregled lica L.D., rođenog 1990. godine, iz Visokog. Tom prilikom, navedeno lice je predalo jedan sadržaj praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko, dok je lice L.D. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ
Doboj Jug

Dana 10.03.2019. godine, u 04,45 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Mravići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Citroen”, registarskih oznaka J86-A-888, kojim je upravljalo lice A.M., iz Tešnja i putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka RE-9403, kojim je upravljalo lice H.E., iz Zavidovića. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač H.E. je zadobio lakše tjelesne povrede, lice Ć.F., iz Zavidovića je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su lica M.H. i H.F., oba lica iz Zavidovića, zadobila lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedanaest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA