Vijesti 122 za 10.04.2019. godine

Vijesti 122 za 10.04.2019. godine

13
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Tešanj

Dana 10.04.2019. godine, u 14,25 sati, u prostorije Policijske stanice Tešanj se obratilo lice M.D., iz Tešnja i prijavilo da je u toku noći, u mjestu Bobare, iz dvorišta kuće vlasništvo istog, nepoznato lice otuđilo skuter bez registarskih oznaka. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Doboj Jug

Dana 10.04.2019. godine, u 11,40 sati, u ulici Bosanska, od strane lica Z.A. izvršen je fizički napad na lice M.S. Na licu mjesta narušavanja javnog reda i mira su pronađena dva sadržaja praškaste i biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice Z.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Usora

Dana 10.04.2019. godine, u 00,15 sati, u mjestu Alibegovci, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Opel Astra“, registarskih oznaka K75-M-206, kojim je upravljalo lice N.B., dok se na mjestu suvozača nalazila R.F., oba lica iz Usore. Izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica R.F. pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelelsne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA