Vijesti 122 za 10.04.2022. godine

Vijesti 122 za 10.04.2022. godine

11
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U periodu od 08.04.2022. godine do 10.04.2022. godine, u ulici Londža, izvršena je teška krađa u prostorije frizerskog salona „Mladost“, kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđen pribor za šišanje i određen iznos novca. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, nakon izvršenog uviđaja, poduzimaju radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju izvršioca istog.

Dana 10.04.2022. godine, u 15,30 sati, putem telefona obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Nemila od strane čuvara šuma da je prilikom obilaska šumskog odjela na lokalitetu Stolačka kosa, uočena i konstatovana šumska krađa, na način da je nepoznato lice nezakonito posjeklo pet stabala. Poduzete su daljnje radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju izvršioca istog.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA