Vijesti 122 za 10.05.2015. godine

Vijesti 122 za 10.05.2015. godine

143
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je jedno krivično djelo koje je izvršeno na području Policijske uprave III u Zavidovićima.

Zavidovići

Dana 10.05.2015. godine, u mjestu Skroze, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo D.M., iz koje je otuđena određena količina novca, te razni predmeti. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 10.05.2015. godine, u 03,25 sati, na lokalitetu Kamberovića polje, dogodila se željeznička saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali voz „Željeznica FBiH“, kojim je upravljao L.M. iz Žepča, i pješak A.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Na licu mjesta je od strane službenika Policijske uprave I izvršen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskg kantona.

Žepče

Dana 10.05.2015. godine, u 18,20 sati, na putu Žepče-Zavidovići u mjestu Bistrica, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Opel Corsa“, registarskih oznaka E99-K-390, kojim je upravljao V.J. iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA